Минималната заплата трябва да се достигне жизнения минимум, който е около

...
Минималната заплата трябва да се достигне жизнения минимум, който е около
Коментари Харесай

Икономист: Минималната заплата трябва да достигне жизнения минимум, който е около 1500 лева

Минималната заплата би трябвало да се достигне жизнения най-малко, който е към 1500 лв. на човек, а също и да се свърже с инфлацията и продуктивността на труда. Ако се приложат трите критерия, МРЗ би била към 1100 лв., а не 933. Това съобщи основният икономист на КТ " Подкрепа “ Атанас Кацарчев в NOVA News.

" През юли ще забележим какво е осъществяването на бюджета и по какъв начин финансовото министерство се е справило. През април се чакат постъпленията от налозите - по приходите на физическите лица и корпоративните. На хляба има надценка, на медикаментите също - закрепена. Това значи, че някой лъже. Според мен таванът на надценката на брашното и хляба съвсем няма да има резултат върху крайната цена ", разяснява Кацарчев.

По думите му отпуснатата сума за миньорите предстои на нотификация в Европейски Съюз като държавна помощ. " Едва след утвърждение, тя ще бъде изплатена на предприятията. Ако това не се случи, митингите ще продължат, тъй като се заплашва съществуването на мините и ТЕЦ-овете. В момента има друго напрежение - в част от второстепенните разпоредители не доближават средства за застраховане на годишните разноски за заплати и осигуровки. Причината е, че бюджетите на първостепенните не е транспарантен, не знаем дали в бъдеще разноските са обезпечени ", показа икономистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР